top of page

DXPLAY:
De stad, 
100 jaar later

 

DXPLAY is de letterlijke vertaling van “tonen” in het Engels, met de klemtoon op de “D” verwijzend naar Dendermonde. De foto’s tonen de stad, gezien door de lens vandaag. Ogenschijnlijk banale snapshots, maar binnen afzienbare tijd worden dit documenten – foto’s met een historische waarde, die het beeld van een welbepaalde plaats ‘anno 2021’ zullen weergeven.

Elk zicht op de stad, kan ook interactief worden vergeleken met een schilderij van ruim 100 jaar geleden, gemaakt op exact dezelfde locatie. Bij elke foto staat een QR code, die de bezoeker leidt naar een weergave van het corresponderende kunstwerk. 

Het werk van deze kunstenaars was alomtegenwoordig in mijn jeugd. Hun creaties sierden de woonkamer van zowel mijn ouders als grootouders. De liefde voor ‘De Dendermondse School’ kreeg ik als kind met de paplepel in de mond.
Sinds kort zijn wij er met ons gezin terug gevestigd, en ben ik -na 10 jaar afwezigheid- teruggekeerd naar mijn geboortestad. De cirkel is rond. 

Via onderstaande link ontdek je alle meesterwerken. De foto’s waren te bezichtigen tijdens de fototentoonstelling ‘Portfolio 2021’ in de vitrine van CC De Werf in Aalst van 08/01/2021 tot 18/01/2021.   
 

bottom of page